BLOG

De Grote LinkedIn Adventskalender 2022

25 nov 2022

De LinkedIn Kerstvrouw Adventkalender 2022

Van 1 tot en met 24 december, elke dag een nieuwe LinkedIn tip voor je persoonlijke profiel.

Vanaf 1 december ga ik tot aan kerst elke dag een cadeautje aan je geven. Gewoon omdat het kan, omdat het leuk is en omdat ik er vrolijk van word!

Ik heb mijn kerstjurk alvast aangetrokken! Want, let op, tot aan kerst, van 1 tot en met 24 december krijg je elke dag een waardevolle tip van mij die je direct kunt toepassen om jouw LinkedIn profiel te verbeteren in…. De Grote LinkedIn Adventskalender!

Poets je profiel in december met hulp van deze tips maximaal op, zodat jij straks een profiel hebt, met een laagje glitter, en er het maximale uit kunt halen in het nieuwe jaar!

Hoe gaat het in zijn werk? 

Elke dag gaat er een vakje van de Grote LinkedIn Adventskalender open en post ik op LinkedIn een intro naar de tip, die je hier verder uitgewerkt vindt met uitleg en voorbeelden. Deze pagina wordt uiteindelijk een overcomplete profielchecklist, die je er altijd nog eens op na kunt slaan. Heb er er nu of op een van de dagen geen tijd voor? Geen probleem! Het blog blijft op mijn site staan.  

🎁 Tip 1 december: Je profielfoto

De profielfoto op LinkedIn is een van de 4 belangrijkste elementen om een eerste indruk te maken. Wat kun je nou doen om die indruk zo goed mogelijk te maken?

Wat voor soort foto?

Je profielfoto is het liefst een portretfoto, met voldoende pixels en met een professionele uitstraling. Waar je alleen op staat. Geen selfies, zonnebrillen en trouw- of vakantiefoto’s met afgesneden schouders (moet ik dit nog zeggen ;-)) En kies altijd een foto waar je (nog) op lijkt. Dit zit hem in de recentheid van de foto, de soort kleding die je draagt. Zie eruit op de foto, zoals je er in het echt ook uit ziet. Loop je altijd in een t-shirt? Ga dan niet in pak op je profielfoto staan.

Maak contact!

Zorg ervoor dat je in de camera kijkt (zo maak je contact via het scherm) én lachend op de foto staat. Lachende mensen worden als toegankelijker ervaren. En zoom in tot schouderhoogte. Hiermee maak je het voor de bezoeker van je profiel makkelijker om je gezicht goed te zien, zonder dat ze er op moeten klikken.

Kies voor kleur!

Als je de keuze hebt, zou ik altijd voor een kleurenfoto gaan in plaats van een zwart wit foto. Zwart wit fotografie is prachtig, maar deze foto’s zien er in de tijdlijn allemaal hetzelfde uit. Let er maar eens op. Je foto wordt in de tijdlijn veel kleiner weergegeven, en zwart-wit foto’s lijken allemaal op elkaar als je ze vluchtig ziet. Met kleur, in je kleding of de achtergrond kun je opvallen.

Ben je wel zichtbaar?

Let er ook op dat jouw profielfoto voor iedereen (die jij wilt) zichtbaar is. Het kan namelijk zo zijn dat jouw foto (per ongeluk) verborgen is voor mensen buiten je eigen netwerk. Zeker als je je netwerk aan het uitbreiden bent of updates aan het delen bent, wil je dit niet. Het komt onhandig over en levert daarom minder succes op.

Voor de meeste mensen is het voldoende dat de foto minimaal zichtbaar is voor je netwerk. Dit kan gemakkelijk door op je foto te klikken >> “ Profielfoto weergeven of bewerken >> ga naar het oogje en kies minimaal “Uw netwerk”. Dit zijn de mensen in je 2e of 3e graads netwerk (of een van de hogere gradaties) aan te vinken.

Klik op je foto en dan op “Profielfoto weergeven of bewerken”

Kies hier voor minimaal ” Uw Netwerk”.

PROFIELFOTO-Tips op een rijtje

  • Zorg voor een professionele profielfoto
  • Met een rustige achtergrond
  • Vanaf 400 x 400 pixels
  • Kijk lachend en recht in de camera
  • Zoom in tot schouderhoogte
  • Kies voor kleur!

🎁 Tip 2 december: ……….

Niets missen?

Kom dan elke dag terug naar deze pagina, of ga naar mijn LinkedInprofiel en klik op de kerstbel 🔔 (rechtsboven) en volg #LinkedInAdventskalender op LinkedIn!

Happy Holidays!

Social Blooming - Judith

Judith Eversdijk

Met SOCIAL BLOOMING help ik toffe bedrijven te groeien met behulp van adverteren op LinkedIn! Benieuwd naar de hoe en wat? Check mijn traject ADS YOUR SERVICE!

© Social Blooming - Adverteren

Wil je adverteren op LinkedIn overlaten aan iemand die hier 24/7 mee werkt?