BLOG

Hoe begin je met LinkedIn adverteren?

16 dec 2022

Een vliegende start met adverteren op LinkedIn

Wil je een start maken met adverteren op LinkedIn? Dan is er een aantal stappen dat je moet volgen.

Om te beginnen met LinkedIn adverteren, moet je een persoonlijk LinkedIn account aanmaken en een LinkedIn Bedrijfspagina voor je bedrijf opzetten. Een bedrijfspagina opzetten zonder een persoonlijk profiel te hebben kan helaas niet.

De LinkedIn Campagnemanager

Zodra je een LinkedIn account en een Bedrijfspagina hebt, kun je je LinkedIn advertentiecampagnes aanmaken en beheren via het advertentieplatform van LinkedIn: de LinkedIn Campagnemanager. Deze vind je via je bedrijfspagina of je gaat er naartoe via deze link. Het is aan te raden om deze bij je favorieten te zetten, zodat je er makkelijk naartoe kunt gaan.


Aan de slag met LinkedIn-adverteren

Wil je eens een poging wagen? Volg dan deze stappen.

  1. Maak een LinkedIn account aan: Als je nog geen LinkedIn-account hebt, kun je er een aanmaken door de website van LinkedIn te bezoeken en op de knop “Sign Up” te klikken.


  2. Zet een LinkedIn Bedrijfspagina op: Een LinkedIn Bedrijfspagina is een profiel voor je bedrijf waarmee je informatie over je bedrijf, producten en diensten kunt delen met LinkedIn-gebruikers. Om een Bedrijfspagina op te zetten, log je in op LinkedIn en klik je op het “Werk” icoon in de bovenste navigatiebalk. Klik vervolgens op de knop “Bedrijfspagina +” in het dropdown menu. Volg de instructies hierna.


  3. Maak een LinkedIn advertentiecampagne aan: Zodra je een LinkedIn account en een LinkedIn Bedrijfspagina hebt, kun je je LinkedIn advertentiecampagnes aanmaken en beheren met behulp van de LinkedIn Campagnemanager. Om toegang te krijgen tot het advertentieplatform, logt je in op LinkedIn en klikt u op het pictogram “Adverteren” in de bovenste navigatiebalk. Je komt nu in de LinkedIn Campagnemanager. Je kunt hier campagne groepen aanmaken (handig om campagnes te categoriseren), campagnes aanmaken en advertenties aanmaken. Ook kun je er handmatig je doelgroep bepalen, de advertentieperiode bepalen en je budget instellen. Op LinkedIn kun je adverteren vanaf € 10,- per dag.


  4. Als alles is ingesteld kun je je campagne lanceren. LinkedIn zal je advertenties beoordelen en als ze goedgekeurd zijn, is je campagne actief.


  5. Bewaak en optimaliseer je advertentiecampagne: Zodra je advertentiecampagne live is, kun je de prestaties ervan controleren en aanpassingen maken om de effectiviteit ervan te optimaliseren. Ik zou je aanraden, zeker in het begin dagelijks te controleren hoe het gaat.

De kracht van LinkedIn

Adverteren op LinkedIn kan een krachtige manier zijn om professionals op het platform te bereiken en met hen in contact te komen. Door de bovenstaande stappen te volgen, kun je beginnen met LinkedIn-adverteren en interessante content van je bedrijf promoten bij de gebruikers van LinkedIn.

Blijf opletten!

Adverteren op LinkedIn lijkt in basis makkelijk. De Campagnemanager wijst je vanzelf de weg. Tenminste, zo lijkt het…. Pas op met default instellingen. Een vinkje teveel aan of uit, kan ervoor zorgen dat je dagbudget er extra snel doorheen is en zo adverteer je misschien niet op de meest optimale manier. Lees je in (bijvoorbeeld met dit artikel) en achterhaal wat je keuzes bij de instellingen betekenen en doen. Of huur een professional in 😊. Lees dan eens meer over mijn diensten.

Social Blooming - Judith

Judith Eversdijk

Met SOCIAL BLOOMING help ik toffe bedrijven te groeien met behulp van adverteren op LinkedIn! Benieuwd naar de hoe en wat? Check mijn traject ADS YOUR SERVICE!

© Social Blooming - Adverteren

Wil je adverteren op LinkedIn overlaten aan iemand die hier 24/7 mee werkt?