BLOG

5 Redenen waarom je LinkedIn ads nog niets opleveren.

6 sep 2022

5 x waarom jouw LinkedIn ads niet werken

Je hebt er echt je best op gedaan, maar je LinkedIn advertenties slaan niet aan.

Je vraagt je af: Gaat LinkedIn überhaupt wel voor ons werken? Dit is het moment dat je óf de handdoek in de ring gooit, je marketeer een cursus laat doen óf een specialist inhuurt. Vaak gebeurt het eerste. En dat is zonde, want het platform is super betrouwbaar en wordt steeds vaker gebruikt door steeds meer mensen. Het kan niet anders dan dat jouw doelgroep hier ook aanwezig is. Wat doe je mogelijk niet goed? Ik geef je 5 redenen waarom je nog geen resultaat ziet. 

1. Je hebt geen plan of strategie

Ik hoor het vaker. “We hebben wel eens een Linkedin campagne gedraaid, maar het werkte niet”. Als ik dan doorvraag blijkt dat er alleen wat geëxperimenteerd is. Zonder strategie of doel. Zonder plan. 

Start nooit zomaar met een LinkedIn campagne, maar denk goed na over de doelen van jullie organisatie. Hoe ziet de doelgroep er uit? En denk ook na hoe je dit binnen je organisatie vorm gaat geven of draagkracht gaat geven. Wie is er verantwoordelijk voor wat?

Een Linkedin strategie hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maar het is wel handig om met alle betrokkenen (Marketing, HR, Directie, Sales) af te stemmen wat jullie gezamenlijke of separate doelen, doelstellingen, doelgroepen en benodigdheden zijn om de doelen te halen. Laat het maar helder zijn. Doelen stellen is doelen halen. 

Doelstellingen stellen
Heb jij je doelen al helder?

2. Je digitale visitekaartje, ofwel je bedrijfspagina, is niet goed neergezet

Je bent gestart met adverteren op LinkedIn. Maar wist je dat één van de neveneffecten van adverteren op LinkedIn is, dat mensen via jouw advertentie op jouw bedrijfspagina terecht komen? Simpel door op het logo of op je bedrijfsnaam te klikken. Ook al is dat niet het doel van je advertentie. Het gebeurt meer dan je denkt. Zorg er dan dus ook voor dat je digitale visitekaartje op orde is. 

Back to basic

Zijn de vaste elementen goed neergezet? Denk aan een banner, logo, naam, slogan. Wat ook vaak te weinig aandacht krijgt is “Overzicht”, dat je onder het “Info tab” vindt. Hier kun je met 2.000 tekens omschrijven wat je doet en voor wie. Gebruik deze tekens dan ook zo veel mogelijk. Dit stukje leest misschien niet iedereen, maar hoe dan ook, helpt het voor SEO binnen LinkedIn. 

Content is still king

Vergeet ook niet het belangrijkste. En dat is de content die op de pagina staat. Als een advertentie mij leidt naar een pagina waar geen relevante of recente content staat, ben ik afgehaakt. Misschien jouw ideale klant ook wel? Een gemiste kans.

Regelmaat en afwisseling

Zorg allereerst dat er regelmatig content geplaatst wordt. Zorg ook voor afwisseling in onderwerp, vorm en insteek en laat alle stakeholders regelmatig, maar afgestemd, content delen op je pagina. Vaak is er meer geschikte content binnen een organisatie dan op LinkedIn te zien is. Of misschien posten jullie wel vaak, maar is de content te eenzijdig. Bijvoorbeeld alleen maar vacatures. Hiermee mis je een kans om verschillende doelgroepen op een originele manier aan te spreken. Dit wil je natuurlijk niet. 

3. Je weet niet wat je doet in de campagnemanager.

Ik kan me best voorstellen dat de campagne manager van LinkedIn wat overweldigend is. Zoveel knopjes en vinkjes die allemaal aan en uit kunnen. Keuzes die je moet maken, terwijl je misschien niet helemaal weet wat je doet. 

Dolen in het doolhof dat de Campaign Manager heet.

Ga je voor Awareness, dan is de insteek en het te verwachten resultaat anders dan als je voor Consideration of Conversions kiest. Ook staan er vinkjes aan en er wordt een bod gesuggereerd om optimale prestaties te leveren. Maar, is dit wel het beste voor jouw organisatie in deze fase van het adverteren? Mijn tip? Blijf vooral zelf nadenken over deze keuzes. En lees je in. Of vraag om hulp van een echte expert, zodat je je hier helemaal niet mee bezig hoeft te houden 😉

4. Je hebt één kleine campagne gedraaid.

Als je één kleine campagne gedraaid hebt, met één content stuk, met één advertentie en één doelgroep, is het naar mijn idee écht te vroeg om te concluderen dat LinkedIn niet voor jullie werkt. 

Een simpel rekensommetje

Stel je doelgroep zijn alle IT’ers van Nederland. Dit zijn ongeveer 380.000 personen volgens de Campagne Manager. Voor 1.000 weergaven betaal je momenteel minimaal € 7,10. Als je hebt geadverteerd met een budget van 100 euro, betekent dat ongeveer 14.000 impressies. 

Daarbij, mensen zijn vaak nog helemaal niet bekend zijn met jouw merk of bedrijf. Na 1x een advertentie in de tijdlijn, heb je nog geen koude doelgroep warm gemaakt. Een wat groter budget gaat je dus al zeker helpen.

Money Money Money
Let’s talk about money

De kracht van de herhaling

Koop jij zomaar iets bij een bedrijf dat je niet kent? Nee toch? Het gaat ook op LinkedIn om het opbouwen van een merk en vertrouwen. Het geven van toegevoegde waarde. Daar heb je ook budget voor nodig. 

Ga eens een half jaar adverteren met een minimaal budget van 1.000 per maand, een gedegen strategie en aanpak. Denk aan de verschillende fasen in het koopproces en maak content voor elke fase. Werkt het? Dan kun je gaan uitbouwen. Werkt het niet? Laat het me dan weten.

5. Je doelgroep was te specifiek.

Stel, je wilt 1000 mensen in een hele specifieke doelgroep jouw advertentie laten zien. Maar, hoe meer kenmerken je aan een doelgroep gaat toevoegen, hoe duurder het wordt per klik of impressie. Dat hoeft niet erg te zijn, maar als je een te kleine doelgroep krijgt wordt het lastiger om je campagne überhaupt te draaien.

Dit kan gebeuren omdat niet iedereen in jouw doelgroep tijdens jouw campagneperiode ingelogd heeft op LinkedIn, óf zo lang op Linkedin aanwezig was tot jouw advertentie zichtbaar zou zijn in zijn of haar tijdlijn. Om hoog in de tijdlijn terecht te komen, zul je altijd meer moeten betalen dan je concurrent.   

Start breed, finetune (and thank me) later

Vul niet te veel elementen in bij het bepalen van je doelgroep in de campagnemanager, maar begin met maximaal 2 of 3 kenmerken en dus een veel bredere doelgroep. Op basis van de prestaties ga je de doelgroep dan in een latere fase verder finetunen en dus verkleinen.

LinkedIn funnel
Trek je potentiële klant naar je toe!

Ben je al klaar voor de volgende stap?

Er kunnen heel veel redenen zijn waarom iets niet aanslaat. Bovenstaande voorbeelden zijn slechts 5 mogelijkheden. In jouw praktijk kan dat best iets anders zijn dan deze 5. Ik help al 8 jaar klanten met het inzetten van LinkedIn ads voor hun organisaties, en met succes! Meer weten? Neem dan eens een kijkje op mijn Ads your service pagina.

Social Blooming - Judith

Judith Eversdijk

Met SOCIAL BLOOMING help ik toffe bedrijven te groeien met behulp van adverteren op LinkedIn! Benieuwd naar de hoe en wat? Check mijn traject ADS YOUR SERVICE!

© Social Blooming - Adverteren

Wil je adverteren op LinkedIn overlaten aan iemand die hier 24/7 mee werkt?