Het ís natuurlijk veel vermakelijker om slechte advertenties van anderen af te kraken. Maar waarom geen shoutout naar de advertenties die er gelikt uit zien? Daarom: 5 LinkedIn advertenties waar jij wat van kunt leren.
Ik zit dagelijks heel wat uurtjes op LinkedIn en kijk mijn ogen uit. Ik scan, leer en laat me inspireren door anderen. Ik verbaas me soms ook. (Want hoe kan het in hemelsnaam rendabel zijn om tandenstokers te promoten op LinkedIn?!)
Welke technieken zetten anderen in waar ik mijn klanten mee kan helpen en betere resultaten kan laten halen? Ik heb een rondje langs de velden voor je gedaan en heb 5 advertenties op een rijtje gezet van bedrijven die het begrijpen. Ze zetten slim beelden in om zo de aandacht te trekken van hun ideale doelgroep of kandidaat.
Sidenote1 : Ik heb voornamelijk naar het beeld gekeken in deze reeks. Teksten, doelgroep, en nog veel meer elementen heb ik buiten beschouwing gelaten.
Sidenote 2: Deze bedrijven zijn geen klant van mij.
Leer van de professionals, hoe adverteren zij op LinkedIn?
Als je adverteert op LinkedIn is het slim om met een goede tekstschrijver en designer te werken die weten hoe het platform werkt. Oké, je hebt ook een goede campagnemanager nodig die alles goed neerzet en optimaliseert. Of iemand met méérdere skills! Met mijn 9 jaar ervaring in dit vak en een scherp oog zie ik al snel of er professionals aan het werk zijn gegaan. En ik laat me graag inspireren door de pro’s.
Hier zijn vijf LinkedIn-advertenties die spot-on zijn. Ik kijk hier alleen naar de vormgeving. De rest gebeurt natuurlijk achter de schermen.
Advertentie 1 – ABN AMRO Bank
Dit is een video-advertentie. Subtitels zijn dan een MUST! omdat de video meestal stil afgespeeld wordt. Het beeld is vierkant, waardoor er slim gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte. Er is METEEN een echte persoon in beeld. Dat trekt mensen aan. Als je de video met geluid afspeelt komt de humor die er in zit ook nog naar voren.
Advertentie 2 – Enrise
Deze advertentie trok mijn aandacht vanwege de super strakke opmaak. Het beeld loopt helemaal over in de LinkedIn omgeving omdat er met dezelfde kleur grijs gewerkt is. Helaas werkt dit niet in de dark-mode, maar dan valt hij alsnog op door de strakke, simpele opmaak. Ook zijn de lijnen in deze afbeelding heel mooi. Je ogen gaan eerst naar de jongen die naar zijn telefoon kijkt, maar ook de schuin geplaatste vorm van de keuzegids, leidt je naar de downloadbutton.
Advertentie 3 – Securitas Nederland
Over de targeting van deze advertentie van Securitas Nederland zullen we het maar niet hebben, maar het beeld is super! 2 echte werknemers van Securitas in beeld, die zichtbaar zin in hun werk hebben! Als bedrijf is het enorm belangrijk om eigen beeldmateriaal te hebben. Stockfoto’s en AI beelden hebben niet die magie als échte foto’s wel hebben. En dat werkt door in de resultaten van je campagne!
Advertentie 4 – dsm-firmenich
Waarschijnlijk is deze advertentie van dsm-firmenich eerst een organische post geweest, die later gesponsord is. Want er zijn weinig ads met zoveel likes. Het aandoenlijke meisje dat je recht in de ogen aankijkt en een korte pakkende tekst die bij het beeld past, trekt je aandacht. Daarna ga je pas verder lezen. Oogcontact is hier de aandachtstrekker.
Advertentie 5 – Werk op Schiphol
Je ziet het niet in dit screenshot maar deze advertentie van Werk op Schiphol is opgemaakt met 5 verschillende beelden die verspringen. 4 van de 5 beelden zijn duidelijk eigen materiaal van Schiphol, de 5e is alleen tekst met een Call to Action. Dit is een goedkope manier om van video gebruik te maken, door de beweging in het beeld wordt de aandacht getrokken. En in het eerste beeld zijn meteen echte mensen te zien, waarin je je kunt herkennen als sollicitant.
Top beelden zijn nog geen garantie voor succes
De beelden en de advertenties zijn natuurlijk grotendeels bepalend of je campagne een succes is. Met deze 5 LinkedIn advertenties waar jij wat van kunt leren hoop ik je in te laten zien dat er heel veel mogelijk is, en dat je met beeld wel écht de aandacht kan trekken. Maar ook al heb je toppers van beelden, dat wil nog niet zeggen dat het een succes zal zijn. Slaat je campagne niet aan? Dit kan een van de 5 redenen zijn.
Of, wil je eens sparren over een samenwerking? Neem dan contact op of bekijk mijn aanbod.